tirsdag den 29. september 2020

UV-dag 3, dagens opgave

Dagens opgave: Vi skal arbejde med Thinglink, vi skal vi arbejde med en case fra dagligdagen.

Beskrivelse af casen: I min UV på 1. HF på landbrugsuddannelsen, hvor vi arbejder med emnet ”sorter” og arbejder med værktøjet sortinfo, oplever jeg, at det er meget ene tale og at jeg giver rigtig mange informationer til mine elever og at de går død i det. Jeg oplever at jeg skal gentage mig selv rigtig meget, når eleverne skal løse opgaver.

Jeg vil forsøge at ligge oplægget mere ud til eleverne, for at skabe en interesse for emnet. Dette skal ses i lyset af Illris teori omkring læring, hvor at det handler om at få skabt interesse mellem indhold og drivkraft. Det vil sige at jeg forsøger at få eleverne til at få en interesse i værktøjet og dermed motivere dem og skabe drivkraft til at lære om sorter.

Hvad vil jeg undersøge? Jeg vil undersøge muligheden for at bruge thinglink, som supplement til min undervisning i sortinfo, og at eleverne kan bruge det, som en form for opslagsværk til værktøjet, hvor jeg kort beskriver de enkelte funktioner. 

Hvorfor? Et informationsværktøj til sortinfo skal afhjælpe mig som lærer i at gentage mig selv mange gange i min UV, der udover kan det være med til at differentiere min undervisning, så eleverne selv kan søge hjælp og komme videre med opgaven i deres eget tempo.

Hvordan? Jeg har lavet Thinglink over værktøjet ”sortinfo” med korte præcise oplysninger omkring hvad forskellige funktioner og informationer er. Det vil blive brugt aktivt i undervisningen fremadrettet 

Link til Thinglink: Opslagsværktøj til sortinfo

tirsdag den 15. september 2020

Eksperiment periode

 Jeg vil i egen praksis tage udgangspunkt i den eDidaktiske overvejelsesmodel, fordi den lægger sig op ad Hiim og Hippes didaktiske relationsmodel og elementerne i denne, som jeg synes er god til at skabe overblik over ens egen undervisning.

eVidencenter, eDidaktiske overvejelsesmodel, Det nationale videncenter for e-læring, Viby J: Aarhus Business College.

Modellen kan hjælpe mig til at få tænkt ”Flip learning” ind i mit undervisningsforløb på mit 1. HF og planlægningen af denne. Modellen får mig til at overveje, læringsmål, forudsætninger, organisering, E-læringsform (elementer) og evaluering. Altså hvordan får jeg opfyldt de mål jeg har for mine lektioner? Hvilke forudsætninger har jeg og mine elever? Hvor og hvor lang tid skal jeg bruge? Hvilke teknologier jeg skal bruge i min UV. Hvordan skal jeg evaluere?

Jeg har som udgangspunkt en UV-plan for min lektion på nuværende tidspunkt, men vil gerne prøve at udvikle den med et nyt teknologisk element (Flip Learning).



2. UV-dag - Didaktik

 

Vi har startet dagen med rød tråd. Det er en pædagogisk metode til at involvere andre og det ikke kun er envejskommunikation fra læreren.

Vi har snakket Hiim og Hippe relationsmodel i forhold til indholdet i den. Vi har skrevet stik ord og vendt det i plenum. (se eksamen på modul 2 for yderlige uddybelse af Hiim og Hippe)

Generelt har dagen omhandlet didaktik, dvs. alle de ting der ligger i en undervisningssituation.

Vi har arbejdet med CL-struktur omkring ekspertgrupper. Hvor vi snakker og ser nærmere på forskellige e-didaktiske modeller som kan bruges til vores eksperiment periode og i vores UV, derefter har vi vendt det i vores studiegrupper.

Vi har i vores ekspertgruppe snakket om den e-didaktiske overvejelsesmodel. Som er et redskab til at skabe et overblik over egen UV-praksis.

tirsdag den 1. september 2020

1. UV-dag - Dannelse

Digital dannelse? Stammer fra Bildung tysk dannelse tradition à ud fra klafki.

Kirsten Drothner er ophavsmand til udtrykket digital dannelse.

Hun siger om digital dannelse, at det er noget som udvikles hele livets i relation til sine omgivelser. Hvordan bruger man sociale medier og hvorpå man udvikler sin brug af det.

Internationalt dannelsesforskning- Literacy, evnen til at kunne læse, skrive og regne. (evnen til at kunne gøre noget bestemt) den rummer både dimensionerne kompetence og dannelse. 

MIL (media and information literacy) er en sammen kobling mellem bildung og literacy. evnen til at:

    • få adgang til og at forstå forskellige medier og det indhold, de kommunikerer
    • anvende forskellige medier og analysere, hvordan de fungerer i forskellige sammenhænge, inkl. etisk brug
    • kunne udtrykke sig ved hjælp af forskellige medier og evaluere resultatet i en bredere kommunikationssammenhæng

Fokus til næste gang:
Jeg skal være skarp på min praktikumudfordring og have nogle ideer til hvordan det kunne se ud i praksis.

Opgave om digital dannelse på EUD

 Kløver-gruppens tanker omkring digital dannelse i EUD og udfordringerne ved disse.

https://simon-digital.blogspot.com/2020/09/samfund-og-dannelse.html